Hoe jij de perfecte barbecue organiseert in de nazomer

Wist je dat je ook perfect kan barbecuen in de nazomer? Ook op een mooie herfstdag kan je gezellig barbecuen. Wij geven je de tips om de perfecte barbecue te organiseren in de nazomer. Let’s go!

Gezellig warm

Als we één ding weten over de herfst en winter: warm is het niet. Daarom is het dus prioriteit nummer 1 om ervoor te zorgen dat je gasten warm genoeg hebben. Licht ze op voorhand zeker in om zich warm aan te kleden. Je kan één of meerdere vuurkorven voorzien. Heel gezellig, maar je kleren kunnen hier slecht van ruiken. Als alternatief kan je voor terrasverwarmers op gas of elektriciteit kiezen. Denk ook aan dekentjes en kussentjes om het extra gezellig te maken!

Sfeerverlichting

In het najaar wordt het steeds vroeger donker. Ook hier moet je rekening mee houden bij je barbecue. Voorzie dus gemoedelijke verlichting, zoals gekleurde lampionnetjes. Denk ook aan vele kaarsjes die je overal kan plaatsen. Als je voor een vuurkorf hebt gekozen voorziet dit uiteraard ook al heel wat licht. Een aantal lichten gericht op de barbecue is ook een must, je wilt toch zien dat je eten niet is aangebrand? De setting van je barbecue is geregeld: vlees en wijn kopen is de volgende stap!

Wat staat er op de menu?

Eén van de hoofdingrediënten van een geslaagde barbecue zijn vlees en wijn, in combinatie met heerlijke side dishes. Het is de nazomer, dus kies dan ook voor een gepast menu. Voor de groenten kan je kiezen voor een heerlijke groentemix die je kan grillen op de barbecue. Denk aan gegrilde worteltjes, rode kool, knolselderij, spruiten, … Vol vitaminen om de nazomer door te komen! Dit gecombineerd met enkele aardappeltjes zorgt voor een perfecte match bij je stuk vlees. Kies hiervoor voor een heerlijke steak zoals een rib eye of een entrecote. Maar ook hamburgers en grillworsten zijn zeker gepast om bij een barbecue te eten. Bij een goed stuk vlees hoort natuurlijk een rood wijntje, maar welke rode wijn drink je bij een bbq? Aangezien je een lekker stuk vlees gaat maken past er ook wel een stevige wijn bij. Een Argentijnse rode wijn of een Rhône wijn is hier de perfecte keuze. Naast wijn is het ook leuk om typisch nazomerse dranken te serveren. Een Don Collins cocktail om te starten en een irish coffee om af te sluiten bijvoorbeeld. Dit gepaard met een verrukkelijke huisgemaakte apple crumble. Dat klinkt ongelofelijk lekker!

Personnel

Personnel (de redactie) is het kloppende hart van de redactie van Storesquare.be. Dit getalenteerde team van schrijvers, redacteuren en contentmakers staat garant voor de hoge kwaliteit en diversiteit van de inhoud op het platform.