Het merk Le Creuset

Sinds 1925 is Le Creuset de expert in het vervaardigen van braad-/stoofpannen in gietijzer. Deze ongeëvenaarde Franse knowhow vereist een voortdurende toewijding: elke braad-/stoofpan heeft zijn unieke mal, die na het gieten vernietigd wordt. Vervolgens worden de pannen  met de hand geëmailleerd en daarna, door de experts van Le Creuset, op de kleinste fouten gecontroleerd. 


Le Creuset

519 producten
 per pagina
Niet in -?

1 - 24 van 519 producten

 per pagina

Blog

Het leven met Le Creuset

Van een eenvoudige maaltijd met het gezin tot een diner bij kaarslicht, het assortiment van Le Creuset zal uw tafel bij elke gelegenheid opvrolijken! Zin in een soufflé met aardappelen en champignons of gegrilde aardappelen met look? Heerlijke recepten vind je op https://www.lecreuset.be/recepten/

De geschiedenis van Le Creuset

De geschiedenis van Le Creuset

In 1924 ontmoeten twee Belgische industriëlen, Armand Desaegher (specialist in gietijzer) en Octave Aubecq (specialist in email), elkaar op de Beurs van Brussel en besluiten samen een fabriek op te richten om geëmailleerde producten te maken. In 1925 wordt Le Creuset® opgericht en verhuist het bedrijf naar Fresnoy-le-Grand in Aisne, Frankrijk. Dit is een strategische ligging voor het bedrijf, op het kruispunt van het transport van grondstoffen zoals steenkool, ijzer en zand. De eerste gietijzeren braadpan wordt datzelfde jaar gemaakt.

Lees meer over de geschiedenis op www.lecreuset.be

Snellinks